De TicketGang-nieuwsflash

Bijna 50 gemeenten en organisatoren werken met TicketGang, waarvan ongeveer 15 gemeenten, waaronder ook uw gemeente, werken met de module Zaalreservatie en/of Materiaalbeheer.

Op vraag van deze gemeenten optimaliseren we continu onze modules en voegen we nieuwe nuttige functionaliteiten toe.

We versturen daarom nieuwsflashes. Via deze info-mails willen we u op de hoogte houden van de updates, nieuwe functionaliteiten, onze toekomstplannen en allerlei TicketGang-nieuwtjes.

Facturatie

Onlangs hebben we enkele aanpassingen gedaan aan de facturatie. Alle facturen werden verwijderd uit de databank en worden nu steeds rechtstreeks naar disk overgeschreven.

Dit heeft als gevolg dat de aanmaak van de tijdelijke lijst met facturen vanaf nu veel vlotter verloopt. De aanmaak van een tijdelijke lijst neemt nu gemiddeld 2 minuten in beslag, een heel stuk sneller dus dan voordien.

Indien het icoontje nog blijft draaien kan je na een vijftal minuten op F5 drukken om de pagina te vernieuwen.

Volgende wijzigingen zullen volgende week geïmplementeerd worden

Het scherm bij ingave van een reservatie backoffice door de organisator wordt aangepast. Zo zal de organisator eerst een activiteit moeten ingeven, waarna hij de mogelijke locaties kan aanduiden (zoals nu reeds gebruikelijk is frontoffice bij de gebruikers).
Verder zal er na het opslaan van de reservatie eerst nog een overzichtsscherm komen met de geselecteerde dagen, waarbij men nog wijzigingen kan aanbrengen en waarna de organisator de reservatie dient te bevestigen.

reservatie_backoffice

Verder zal er aan de account van een gebruiker een extra tabblad worden toegevoegd waarbij de gebruiker een aantal ploegen kan toevoegen. Deze kan hij bij het aanmaken van een reservatie ook selecteren. Zo heeft men bij het overzicht van zijn reservaties een duidelijker beeld welke reservaties voor welke ploegen zijn.

Mijn ploegen

De organisator kan backoffice ook ploegen aanmaken via de lijst gebruikers, gebruiker selecteren, knop aan de rechterzijde en deze ook aanduiden bij het aanmaken van een reservatie backoffice.

VARIA

  • Je kan vanaf nu een dag die verwijderd werd uit de openingsuren opnieuw toevoegen. Je gaat hiervoor naar Instellingen – Openingsuren – Toon kalender. Je kiest de gewenste zaal en maand. Je klikt een dag aan en volgende pop-up verschijnt. Je kiest hierbij voor de actie “Kopieer deze dag”, en je kiest de dag waarnaar je de openingsuren wenst te kopiëren.

Kopieer dag

  • Je kan vanaf nu de openingsuren instellen tot en met 24 uur.

openingsuren 24 uur

Meer info?

Wenst u meer informatie over deze functionaliteiten neem dan contact op met onze helpdesk op info@ticketgang.be of 015/699.700.

Terug naar overzicht