De TicketGang – nieuwsflash

Bijna 50 gemeenten en organisatoren, waaronder ook uw gemeente, werken met onze Jeugd en Vrijetijdsmodule voor de online inschrijvingen van sportweken en speelpleinwerking en/of onze Evenementenmodule voor culturele ticketing of inschrijvingen activiteiten.
Op vraag van deze gemeenten optimaliseren we continu onze modules en voegen we nieuwe nuttige functionaliteiten toe.
 
We versturen daarom nieuwsflashes. Via deze info-mails willen we u op de hoogte houden van de updates, nieuwe functionaliteiten, onze toekomstplannen en allerlei TicketGang-nieuwtjes.

Verwerking van de wachtlijst

Er zijn enkele aanpassingen actief die de verwerking van de wachtlijst vergemakkelijken.

 • De ouder schrijft op de gebruikelijke manier in op de wachtlijst.
 • Indien er een plaats vrijkomt door annulatie, of indien het aantal plaatsen wordt verhoogd, dan dient het evenement niet meer geactiveerd te worden om de kinderen van de wachtlijst in te schrijven.
 • Via de wachtlijst van het evenement kan je de gewenste plaatsen beschikbaar maken (kinderen selecteren – beschikbaar). Deze plaatsen zijn nu specifiek voor deze kinderen beschikbaar gemaakt, iemand anders kan deze plaatsen niet reserveren. De plaats blijft 72 uur ter beschikking van de ouder.

wachtlijst_beschikbaar

 • Via de knop verzend mail wordt er een mail verstuurd naar de ouders waarvoor dagen beschikbaar werden gezet, met de melding dat er een plaats is vrijgekomen en dat ze deze via hun account kunnen reserveren en eveneens online betalen. Ouders dienen dus niet steeds langs te komen aan de balie om hun wachtlijstplaats te bevestigen/betalen.
  Er verschijnt een groen vinkje bij de kinderen waarvoor de mail verzonden is. Indien je later nog plaatsen beschikbaar stelt dan wordt er bij opnieuw op verzend mail klikken enkel een mail verstuurd naar de ouders die nog geen mail hebben gekregen.

Voorbeeld mail:

wachtlijstmail

 • Van zodra de plaatsen beschikbaar zijn gezet kan de ouder via zijn account, via het tabblad Mijn wachtlijst de beschikare plaats aanduiden en hiervoor registereren. De inschrijving komt in het winkelmandje terecht en er kan eventueel nog een inschrijving worden aan toegevoegd. De ouder kan daarna online betalen en is zo ingeschreven voor het evenement.
 • Er kan ook nog steeds via de balie geregistreerd worden. Je kan dan als organisator aanmelden bij de ouder en via Mijn wachtlijst de beschikbare plaats registreren. Er kan dan bij de betaling de gewenste betaalwijze worden aangeduid.
 • Wanneer een inschrijving op de wachtlijst door de ouder of organisator werd bevestigd krijgt deze ook deze status op de wachtlijst.

wachtlijst_bevestigd

 • Indien een ouder geen opvang meer wenst kan hij de beschikbare plaats ook annuleren in zijn account. Deze plaats kan dan aan iemand anders worden aangeboden.
 • Indien de ouder na 72 uur geen actie ondernomen heeft dan krijgt zijn plaats de status verlopen en kan hij deze niet meer registreren. De organisator kan eventueel deze plaats wel opnieuw beschikbaar maken.

Meer info?

Wenst u meer informatie over deze functionaliteiten neem dan contact op met onze helpdesk op info@ticketgang.be of 015/699.700.

Terug naar overzicht