De TicketGang-nieuwsflash

Meer dan 39 gemeenten en organisatoren werken met TicketGang, waarvan enkele gemeenten, waaronder ook uw gemeente, werken met de IBO/BKO -module voor de online inschrijvingen van de kinderopvang.
 
Op vraag van deze gemeenten optimaliseren we continu onze modules en voegen we nieuwe nuttige functionaliteiten toe.
 
We versturen daarom nieuwsflashes. Via deze info-mails willen we u op de hoogte houden van de updates, nieuwe functionaliteiten, onze toekomstplannen en allerlei TicketGang-nieuwtjes.

Nieuwe procedure facturatie

Sinds kort staat de nieuwe procedure voor de facturatie online, waardoor de facturatie eenvoudiger zal verlopen.

 

Vanaf nu worden de facturen ’s nachts aangemaakt en verzonden naar de klanten. Op ditzelfde moment wordt ook de exportfile voor de boekhouding aangemaakt. De knop hergenereer factuur verdwijnt, dit kon immers leiden tot fouten als er nog wijzigingen gebeurden aan de facturen na de export naar de boekhouding. Als er in de toekomst nog correcties moeten worden uitgevoerd op een factuur (bv boetes) dan dient dit te gebeuren via een creditnota of via een correctie op een volgende factuur.

 

Een creditnota kan je aanmaken onder Facturatie – gebruiker selecteren – Detail – factuur selecteren – Creditnota aanmaken. Daarna kan je de creditnota naar de klant versturen door de creditnota te selecteren en op Herzend factuur te klikken.

Facturatie

De creditnota’s worden mee geëxporteerd naar de boekhouding bij de eerst volgende facturatie.

Standaard wordt de tekst die voorzien is voor de betaalinformatie van de factuur ook gebruikt voor de creditnota’s. Als jullie een andere standaardtekst wensen in verband met de wijze van terugbetaling voor de creditnota’s, mogen jullie ons hiervoor steeds een e-mail sturen.

SSL certificaat voor uw Gezinsaccount-website

We blijven steeds werken aan de beveiliging van onze systemen. Zo is het belangrijk dat gevoelige informatie zoals persoonsgegevens en wachtwoorden beveiligd over het internet worden verstuurd.

 

We hebben daarom voor alle gemeenten voor Jeugdaanbod en IBO een gezinsaccount-link voorzien met een SSL certificaat (https i.p.v. http), zodat alle gegevens versleuteld over het internet worden verstuurd.

 

Het enig wat u, best zo snel mogelijk doet, is de  link op de gemeente-website veranderen naar  https://gemeente.ticketgang.eu

Bijvoorbeeld voor Zemst:  https://zemst.ticketgang.eu

 

De oude links met http:// worden voorlopig nog ondersteund, maar zullen op termijn verdwijnen.

Meer info?

Wenst u meer informatie over deze functionaliteiten neem dan contact op met onze helpdesk op info@ticketgang.be of 015/699.700.

Terug naar overzicht