De TicketGang – nieuwsflash

Meer dan 39 gemeenten en organisatoren, waaronder ook uw gemeente, werken met onze Jeugd en Vrijetijdsmodule voor de online inschrijvingen van sportweken en speelpleinwerking en/of onze Evenementenmodule voor culturele ticketing of inschrijvingen activiteiten.
Op vraag van deze gemeenten optimaliseren we continu onze modules en voegen we nieuwe nuttige functionaliteiten toe.
 
We versturen daarom nieuwsflashes. Via deze info-mails willen we u op de hoogte houden van de updates, nieuwe functionaliteiten, onze toekomstplannen en allerlei TicketGang-nieuwtjes.

Nieuwe status: tijdelijk uitverkocht

Er werd een nieuwe status voorzien in Jeugdaanbod: tijdelijk uitverkocht. Deze status wil zeggen dat er geen tickets meer beschikbaar zijn, maar dat nog niet alle tickets definitief werden betaald. Zolang de status tijdelijk uitverkocht actief is, zal de wachtlijst nog niet beschikbaar zijn. Men zal pas op de wachtlijst kunnen inschrijven, zodra alle tickets effectief online betaald werden.

Verder krijgt een evenement dat definitief is uitverkocht en waarvoor de wachtlijst actief is, de status wachtlijst. Hier kan men backoffice ook op filteren.

Tijdelijk uitverkochtTijdelijk uitverkocht

Rekeningnummer in gezinsaccount

Ouders hebben nu de mogelijkheid (niet verplicht) om hun rekeningnummer in te vullen bij de accountgegevens. Dit rekeningnummer kan dan gebruikt worden voor een eventuele terugbetaling.

Rekeningnummer

Tooltip

Verder hebben we gewerkt aan een nieuwe tooltip, het vraagtekentje achteraan het evenement met meer informatie. Dit wordt nu getoond door over het vraagteken te hoveren, en wordt zichtbaar in het midden van het scherm.

Bij Cultuurevenementen:

Tooltip

Bij Jeugdaanbod:

Tooltip

VARIA

 

Groepen jeugdaanbod

Sinds enige tijd ben je verplicht om een groep te kiezen bij de aanmaak van een evenement onder jeugdaanbod. Graag willen we via deze weg nog eens duidelijk maken waarvoor deze groepen juist dienen.

Groepen

In sommige tariefgroepen maak je gebruik van de regels 1ste kind, 2de kind, 3de kind. Deze zijn dan geldig voor dat ene evenement. Wil je dat deze regels gelden over verschillende evenementen heen, dan moet je deze evenementen in dezelfde groep plaatsen. De evenementen moeten echter wel doorgaan op hetzelfde tijdstip om deze regels te laten gelden.

 

Enkele voorbeelden:

  • Een kind schrijft in voor sportkamp 1 en broer of zus schrijft in voor sportkamp 2 voor dezelfde periode. Als sportkamp 1 en 2 tot dezelfde groep behoren (bijvoorbeeld groep 1) dan krijgt kind 2 toch het 2de kind tarief.
  • Een kind schrijft in voor sportkamp 1 (groep 1) en broer of zus schrijft in voor sportkamp 2 (groep 2) voor dezelfde periode, dan zullen beide het tarief van 1ste kind betalen

De nummer van de groep wordt eveneens getoond bij het overzicht van de evenementen.

Groepen

 

Gegroepeerde evenementen jeugdaanbod

Graag willen we ook nog even de werking van een gegroepeerd evenement onder de aandacht brengen.

 

Wat?

Een gegroepeerd evenement is een evenement waar enkel voor de volledige periode kan worden ingeschreven. Ouders hebben dus niet de mogelijkheid om te kiezen voor enkele, losse dagen. Bij de inschrijving door de ouders wordt ook enkel deze periode getoond die ze kunnen selecteren om in te schrijven.

Gegroepeerde evenementen

Tarieven

De tarieven back-office worden nog steeds ingesteld per dag. Het tarief dat echter aan de ouders getoond wordt is het totaalbedrag (tarief voor de volledige periode).

 

Unieke deelnemers

Verder werd er bij het overzicht van de evenementen een kolom toegevoegd met het aantal unieke deelnemers voor dit evenement. (Dit is ook van toepassing voor niet gegroepeerd evenementen. Bv.: het aantal unieke deelnemers voor een maand speelpleinwerking.)

Overzicht evenementen

Bij het overzicht van de evenementen is er ook een kolom voorzien met een vinkje indien het gaat om een gegroepeerd evenement.

Meer info?

Wenst u meer informatie over deze functionaliteiten neem dan contact op met onze helpdesk op info@ticketgang.be of 015/699.700.

Terug naar overzicht