Evenementen   |   Vrije tijd   |   Kinderopvang   |   Zaalreservatie   |   Materiaalbeheer

TicketGang geeft de mogelijkheid aan organisatoren om hun evenementen gratis online te registeren en snel en eenvoudig hun ticketreservatie en –verkoop te realiseren. Bezoekers van evenementen kunnen via TicketGang eenvoudig en goedkoop tickets bestellen voor de geregistreerde evenementen. De inkomsten van de ticketverkoop worden na afloop van het evenement doorgestort aan de organisator.
Ja, er worden geen kosten aangerekend. Om te vermijden dat er ongepaste of onbestaande “evenementen” worden geregistreerd, wordt er wel een waarborg gevraagd van 10 euro bij de registratie van een evenement. Deze waarborg wordt evenwel volledig terugbetaald op het moment dat de inkomsten van de ticketverkoop worden doorgestort.
Er is geen minimum ticketverkoop vereist. Voor de activering van uw evenement wordt wel een waarborg van 10 euro gevraagd. Deze waarborg wordt terugbetaald samen met de inkomsten van de ticketverkoop, als er minimum 1 ticket wordt verkocht.
Eerst dien je jezelf te registeren als organisator. Vervolgens kan je een evenement registeren via volgende stappen:

 • Evenementgegevens: titel, inhoud,…
 • Locatie
 • Datum
 • Prijzen
 • Rekeningnummer van de organisator

De activering van het evenement gebeurd door de online betaling van de waarborg van 10 euro. Je evenement staat daarna onmiddellijk online.

Je kan een zaal aanmaken onder geavanceerd beheer. U kan kiezen tussen 3 soorten van zaaldefinitie.

 • Eenvoudig: enkel het maximum aantal plaatsen in de zaal wordt vastgelegd. Elk ticket zal een oplopend nummer hebben.
 • Normaal: de rijen in de zaal en de plaatsen per rij worden vastgelegd.
 • Expert: de verschillende secties in de zaal (Bv. Parterre en balkon) kunnen bepaald worden. Je kan per sectie het aantal rijen en plaatsen vastleggen.
Neen, je kan voor een evenement verschillende data registreren. Kies bij de registratie van de datum voor de mogelijkheid ‘Bijkomende datum’ toevoegen. Voeg evenveel data toe als er uitvoeringen zijn.
Ja, voor evenementen die plaatsvinden op verschillende locaties moet je telkens een nieuw evenement registeren.
Ja, elke organisator kan 1 hoofadministrator hebben en verschillende administratoren. De hoofdadministrator kan evenementen registeren en reserveren in TicketGang. Een administrator kan tickets reserveren voor de evenementen van zijn organisatie.
Ja, dat kan in beide richtingen. Tijdens het registreren van het evenement kan je de URL van je website vermelden. Bezoekers zullen deze link kunnen aanklikken bij de inschrijving van je evenement.

In de bevestigingsmail van de publicatie van uw evenement op TicketGang wordt het rechtstreeks URL adres naar uw evenement op TicketGang vermeld. U kan dit adres als link opnemen in uw website of doormailen naar geïnteresseerde bezoekers.

Ja, dat kan. De goedkoopste en snelste manier is een unieke link te plaatsen op jullie website die de klant leidt naar de verkooppagina van jullie evenement op TicketGang. Deze link wordt gemaild bij activering van je evenement en kan je op eender welke website plaatsen.

Vaak echter willen organisatoren de TicketGang-verkoopschermen integreren met de “Look and Feel” van de evenementenwebsite en zonder dat de url’s van TicketGang zichtbaar worden. TicketGang heeft hiervoor de perfecte oplossing die de verkoopschermen naadloos integreert op uw website. Neem hiervoor contact met ons op.

Als er reeds tickets werden verkocht / gereserveerd, is het niet meer mogelijk om nog aanpassingen te doen aan het evenement.

Het beste wat je dan kan doen is de reeds verkochte tickets annuleren. Het evenement inactief zetten en de wijzigingen doorvoeren. De tickets terug boeken op het evenement na de aanpassing.

Ja, dat kan en is volledig gratis. Je kan zo tickets ter beschikking stellen aan traditionele verkoop kanalen of aan bezoekers. De organisator kan de gereserveerde tickets afdrukken of laten verzenden via e-mail. Er worden geen reservatiekosten aangerekend voor deze extra service.
Ja, dat kan. Je kan als organisator tickets reserveren en afdrukken op je eigen printer. Er worden 4 tickets afgedrukt op een A4 blad. TicketGang stelt hiervoor beveiligd Ticketpapier ter beschikking. Zo kunnen de tickets makkelijk afgedrukt en beveiligd worden. Dit papier heeft een anti-kopieerbeveiliging: folie zilver met tekst ‘valid’ en een afscheurstrook per ticket. De aankoopprijs bedraagt 95 EUR (excl. BTW) voor 2000 Tickets (500 pagina’s). Om veiligheidsredenen is dit papier niet te koop in de reguliere papierhandel.
Ja, u kan verschillende prijzen vastleggen en de doelgroep voor de korting vastleggen. Hou er rekening mee dat TicketGang niet kan controleren of de koper van de tickets aan de voorwaarden voldoet. De reductieprijs en de doelgroep wordt wel vermeld op het ticket. Het is aan de organisator om te controleren of de bezoeker voldoet aan de voorwaarden voor deze korting.
De tickets van een evenement worden verkocht volgens het Best Available Seat principe, zodat de bezoeker altijd de best beschikbare plaatsen ontvangt. Dit systeem zorgt er onder meer voor dat de bezoekers van één bestelling plaatsen ontvangen op dezelfde rij (indien mogelijk).
Je kan tickets annuleren via Huidige Evenementen – Beheer – Verkoop en reservatielijst.

Hier kan je het gewenste ticket annuleren.

Ja, er kan een gepersonaliseerde ticket lay-out gebruikt worden. In dit geval staat de organisator in voor de levering van de afbeelding die in het ticket moet worden voorzien. Neem hiervoor contact met ons op.
Nadat de bezoeker zijn ticket online heeft betaald via de website van TicketGang, krijgt hij de mogelijkheid om de tickets onmiddellijk af te drukken. Er wordt tevens een bevestigingsmail verstuurd die een ticketlink bevat, zo kan men steeds de tickets achteraf afdrukken of doorsturen.
Elk ticket bevat naast de gegevens van het evenement ook:

 • De naam van de koper
 • Een uniek volgnummer
 • Een unieke barcode
 • Het zetelnummer waarop het ticket recht geeft.

In functie van het aantal verkochte tickets, kan de ticketcontrole gebeuren door:

 • Ticketverkooplijsten die je kan afdrukken of opslaan vanuit TicketGang.
 • Gebruiksvriendelijke software om tickets te valideren zonder scanner.
 • Barcode scanning waarvoor TicketGang zowel scanners verbonden aan een PC als stand alone scanners verhuurt of verkoopt.
De upload naar Uit in Vlaanderen gebeurd altijd via het tabblad Evenementen – Cultuurnet, dit zowel voor de gewone evenementen als voor de evenementen uit Jeugdaanbod.

Als u deze functionaliteit niet ziet staan, neem dan contact met ons op.

Ja, TicketGang heeft verschillende oplossingen om volledige geautomatiseerde evenementenkalenders aan te maken op uw website of ticketverkoop te integreren in uw website. Neem hiervoor contact met ons op.
Voor kleinere evenementen is het soms niet nodig om scanners te gebruiken en kan men werken met de verkooplijsten die kunnen afgedrukt worden in TicketGang of met de TicketGang-scanningsoftware met opzoekfunctie.

Voor barcode scanning bieden wij een volledig gamma van oplossingen aan met zowel desk-oplossingen als oplossingen voor buiten gebruik.

Je kan inderdaad het scannen testen.

Hiervoor ga je naar het Evenement – Beheer – Bestellinglijst – Tickets Afdrukken.

Nu heb je echte tickets die je kan scannen.

 

Na het testen is het wel heel belangrijk dat je de gegevens die je gescand hebt wist. (Het gaat hier om echte tickets, als deze als gescand blijven staan, kunnen de mensen later bij het evenement niet binnen omdat hun ticket al eens gescand werd)