Vanaf het cultuurseizoen 2014-2015 brengen GC De Corren (Steenokkerzeel) en GC ’t Kwadrant (Machelen) samen een cultuuraanbod uit. Zo kunnen ze meer aanbod bieden, voor elk wat wils en dicht in de buurt. De gezamenlijke brochure KOMEE is in augustus verschenen en de online ticketing startte op 25/8.

Door samen te werken creëren Machelen en Steenokkerzeel bijkomende promotie- en verkoopkanalen en kunnen ze aanbod en data op elkaar afstemmen. Voor de Ticketverkoop werken ze samen met TicketGang, een Vlaams technologiebedrijf uit Boortmeerbeek gespecialiseerd in online ticketing en online inschrijven met online betalingen.

Zowel Machelen als Steenokkerzeel werken al enkele jaren met TicketGang samen voor cultuurtickets en online inschrijvingen voor sportkampen en speelpleinwerking. TicketGang heeft nu een bijkomende functionaliteit bijgebouwd waardoor zij toegang hebben tot elkaars evenementen en ook eenvoudig tickets van de andere gemeente kunnen verkopen. De inkomsten gaan, ongeacht waar er verkocht werd, altijd naar de organiserende gemeente.

Deze functionaliteit, affiliates genaamd, maakt het niet alleen mogelijk voor meerdere gemeenten om samen te werken maar ook een cultuurdienst kan nu in eigen gemeente meer samenwerken. Zo kan je op de gemeentelijke cultuurpagina niet alleen je eigen evenemententickets verkopen maar bijvoorbeeld ook tickets voor de fuif van de scouts of de voorstelling van de theatervereniging.

Door de automatisch upload naar UitinVlaanderen die TicketGang ook voorzien heeft stijgen de promotie- en communicatiemogelijkheden gevoelig terwijl de administratieve last achteruit gaat.