Omwille van de grote vraag naar een performant en gebruiksvriendelijk online zaalreservatiesysteem heeft TicketGang nu ook een online zaalreservatiemodule gebouwd.

In 2011 ontwikkelde TicketGang samen met sportdiensten Zemst & Steenokkerzeel een inschrijvingsmodule voor speelpleinen en sportkampen. Omdat deze op maat gemaakt was van een sportdienst sloeg ze aan in Vlaanderen bij meerdere sportdiensten en werken er ondertussen al meer dan 30 gemeenten mee. Verschillende gemeenten vroegen aan TicketGang of zij ook een gebruiksvriendelijke oplossing hadden voor online zaalreservaties.

TicketGang lanceerde daarom in 2013 het project zaalreservaties. TicketGang zou samen met enkele gemeenten een online zaalreservatiemodule bouwen en deze gemeenten mochten het een jaar lang gratis gebruiken alvorens te beslissen of ze het zouden huren of niet. De gemeenten Essen, Laakdal, Kampenhout, Zandhoven, Boortmeerbeek en Steenokkerzeel tekenden in en zijn nu de module een jaar gratis aan het gebruiken.

Heusden-Zolder start als eerste “betalende” gemeente

Ondertussen is ook Heusden-Zolder van start gegaan met online zaalreservaties via TicketGang. Heusden-Zolder is de eerste gemeente die de module huurt van TicketGang. Verenigingen en inwoners kunnen op heusden-zolder.zaalreservatie.be eenvoudig de zaalbeschikbaarheid nagaan en online een reservatie aanvragen. In Heusden-Zolder kan men 5 sporthallen, 2 dojo’s en een voetbalveld online aanvragen.