Drogenbos, één van de faciliteitengemeenten in de Vlaamse rand rond Brussel, ging begin 2013 op zoek naar een softwarepakket voor online inschrijvingen met online betaling voor de zomervakantiewerking.

De specifieke vereisten van de taalwetgeving bemoeilijkte de zoektocht. Drogenbos moet de communicatie naar haar burgers zowel in het Frans als het Nederlands voeren en naar niet-inwoners enkel in het Nederlands. Dit wil zeggen dat een Drogenbossenaar zijn taal van inschrijven in de inschrijvingsmodule zou moeten kunnen kiezen, terwijl iemand van buiten de gemeente automatisch het Nederlands krijgt als inschrijvingstaal.

Het was zeker niet makkelijk en de gehele module diende volledig in het Frans vertaald te worden maar TicketGang kon een oplossing bieden. Iedereen kan nu bij het inschrijven van kinderen voor vakantiewerking in Drogenbos een taal kiezen maar bij een tweede scherm gebeurt er een postcode-controle en gaan de niet-inwoners in het Nederlands verder.

Dankzij de samenwerking tussen Drogenbos en TicketGang is deze inschrijvingsmodule voor sportkampen e.d. nu ook beschikbaar voor andere faciliteitengemeenten.