kinderopvang

Opvang voorzien voor kinderen is niet altijd zo eenvoudig. Denk hierbij maar aan de uren voor en na schooltijd, de feestdagen en de vakantieperiodes. Deze module laat ouders toe om in een mum van tijd hun kinderen online in te schrijven in de beschikbare BKO of IBO locaties. Zo wordt veel administratie in de BKO/IBO vermeden, zodat men zich kan focussen op wat echt belangrijk is: de opvang van de kinderen.

Hoe werkt het?

  1. Ouders registreren hun gezin bij de webpagina van de organisator.
  2. Alle gegevens van de ouders, contactpersoon voor noodgevallen en de huisarts worden ingevuld.
  3. Kinderen worden aan de account toegevoegd met alle nodige gegevens: geboortedatum, mag zelfstandig naar huis, kan zwemmen, heeft allergieën,…
  4. Zodra de kinderen werden goedgekeurd door de organisator kan er worden ingeschreven voor de kinderopvang.
  5. Ieder kind heeft een eigen barcodes die gebruikt wordt voor het in- en uit-scannen van het kind.
  6. De facturatie wordt opgemaakt via de module op basis van de scangegevens.

Functionaliteiten

Eigen webplatform

webplatform


Elke organisator beschikt over een eigen webpagina (deze kan indien gewenst gepersonaliseerd worden – betalend). Ouders kunnen hierop een account aanmaken en zo online reserveren voor de opvang. Het is voor de organisator ook nog steeds mogelijk om via de balie reservaties te maken.

Facturatie

Rapportage

De organisator beschikt over meer dan 15 lijsten en statistieken. Verplichte rapportage voor Kind & Gezin en FCUD zijn voorzien.

Toegangscontrole

De inschrijvingslijst van elke kind bevat zijn unieke barcode. Deze barcode kan gebruikt worden voor online of offline scanning.

  • In- en Uit-scannen
  • Opslag van exacte uur van aankomst en vertrek van elk kind
  • Automatische aanmaak van aanwezigheidslijsten op basis van scanning

Tevens is de mogelijkheid voorzien dat kinderen worden in- en uit-gescand zonder voorinschrijving (uit de lijst van de actieve kinderen) en achteraf worden gefactureerd op basis van de effectieve aanwezigheidsduur. Manueel scannen (zonder scanner) door het aanklikken van een kind op de lijst is ook mogelijk.